Melyik fehértáblát válasszam?

Fehértábla otthon és az irodában

A megfelelő fehértábla segít abban, hogy nagyszerű ötletek szülessenek egy-egy megbeszélés folyamán, megkönnyíti az információk összegyűjtését és egymással való megosztását, valamint rendszerezését. Ugyanakkor, ha nem a számunkra legmegfelelőbb fehértáblát választjuk, az akár akadályozó tényező is lehet…

Hogyan válasszuk ki az ideális fehértáblát?

Ebben segítünk most: 5 tipp a megfelelő fehértábla kiválasztásához!

Csak öt kérdésre kell válaszolnod, hogy jól dönts, és cégednek időt, pénzt és energiát takaríts meg. A kérdéseket és a kérdésekre adható válaszokat, a tippeket az ideális fehértábla kiválasztásához e-mailben küldjük. Az adott szempontok átgondolása után tudni fogod, melyik az a tábla, amelynek segítségével előnyt kovácsolhatsz céged számára.

És van még egy jó hírünk: abban is segítünk, hogy a fehértábla tisztán tartása ne okozzon problémát! Ha most regisztrálsz, a vásárlási tanácsok mellé kapsz  egy 10% kedvezményre jogosító kupont is smile

ÜGYFELEINK MONDTÁK

Zsolnai Judit vagyok, fordító és tolmács, emellett egy nyelviskolában tanítok. Az iskolában fehértáblákat használunk. Mivel több terem van több különböző típusú fehértáblával, ezért nagyon jól látom a különbséget közöttük. A legnagyobb problémám a fehértáblával, hogy némelyikről nagyon nehéz letörölni a filcet. Előfordul, hogy óra végén, több letörlés után olyan sok halvány vonal marad a táblán, hogy az új szöveg már alig látható. Emiatt sokat panaszkodnak a diákok is, és nekünk, tanároknak sem túl ideális. Két hónappal ezelőtt azonban lehetőségünk volt lecseréltetni az összes fehértáblát. A Depot irodaszerhez fordultunk tanácsért. Elmondtuk, hogy mi az elsődleges problémánk a táblákkal, és ők olyan típusú fehértáblát ajánlottak, amelynek olyan felülete van, hogy könnyű eltávolítani róla a filcet a táblatörlővel. Bár a tanítás lényege a tudás és a tapasztalat átadásában rejlik, a megfelelő eszközökkel minden sokkal könnyebben megy. Azóta nem kell az óra utolsó harmadában külön felolvasnom, amit felírtam a táblára! Elképesztő könnyebbség. Külön köszönöm a Depot munkatársainak a hozzáértő segítséget és a szívélyes bánásmódot. Bátran ajánlom őket!

Judit

angolnyelv-tanár

Két táblát használunk egymás mellett, mindkettő elég nagy, 90×120 mm-es. A méreten kívül nekünk két dolog fontos: Az egyik az, hogy könnyen tisztán tudjuk tartani, mert általában egy-egy megbeszélés után egy hétig fenn maradnak a táblán a rajzok, szövegek, folyamatábrák… És van olyan tábla, amiről egy hét után nehéz eltűntetni a filcet. Ezért használjuk a jó minőségű Schneider Maxx 290 táblafilcet, és a táblát filces táblatörlővel tisztítjuk. A másik fontos dolog számunkra a mágneses felület: a folyamatábráinkat úgy rajzoljuk meg, hogy az egyes állomásokat papírra rögzítjük, és ezeket mágnessel helyezzük el a fehértáblán – így könnyen felcserélhetjük az egyes lépéseket, változtathatunk, vagy akár elhagyhatunk valamit/kiegészíthetjük az ábrát. A feladatok elvégzésének szemléltetéséhez is ezt a módszert alkalmazzuk. Mi négyen-öten használjuk a táblát, folyamatosan, ha bármilyen probléma felmerül, a fehértáblát használjuk az ötleteléshez, a közös megoldás kereséséhez.

Zsolt

csoportvezető, Kadiológia, Innomed Medical Zrt.

A fehértábla használatának 8 módja – otthon és az irodában

A hagyományos fehértábla nem egészen egy divatos Web 2.0 alkalmazás, mégis: a webes felületen való munka folyamán számtalan módon felhasználható. Ha gondolkodtál már azon, hogy beszerezz egyet, az alábbi felhasználási lehetőségek elolvasása után tudni fogod, hogy szükséged van rá!

v

Napi teendők listája

Ha jobb szereted analóg módon vezetni a feladatlistádat, a fehértábla nagyon hasznos számodra – feltéve, ha látod onnan, ahol dolgozol. bővebben…

p

Függőben lévő ügyek

Egyes fehértáblák mágnesesek, így könnyen rájuk tudod tűzni „függőben lévő” ügyeidet. Papírmunka, orvosi vények, levelek, faxok…. – mindaz, amit miután megkapsz, nem tudsz hirtelen hová tenni. bövebben …

l

Üzenőfal

Ideje tudomásul venned: nem mindenki olyan jártas a virtuális világban, mint te. Nem biztos, hogy a veled élő emberek számára az a legmegfelelőbb, ha küldesz nekik egy rövid Twitter-üzenetet. bővebben …

Naptár

Naptárat is rajzolhatsz a fehértáblára, akár alkoholos filccel is, ha nem akarod lemosni. A napokat és a hónapokat már fehértáblához való filccel is kitöltheted, bővebben…

Ötletelés

Ha jobb szeretsz úgy ötletelni, hogy ötleteidet azonnal kézzelfogatóvá teszed, és a „brainstorming” végeztével kézzelfogható eredményt szeretnél látni, válaszd a gondolattérképező szoftver helyett a fehértáblát! bővebben …

t

Inspirációs tér

Ha szereted, amikor munka közben motiválva érzed magad, használhatod a fehértáblát inspirációs térként is: motiváló idézeteket írhatsz rá, vagy érdekes fotókat tehetsz ki. (Az én inspiráló idézetem ez: „Ne ezt bámuld, dolgozz!”)

Kapcsolattartók telefonszámai

A fehértáblámon van egy külön vészhelyzeti hívólista, valamint minden családtagom számát kiírtam. Így ha bármi van, akár vészhelyzet is adódhat, nem fecséreljük az időt azzal, hogy (digitális vagy bármilyen más) címlistában keresgélünk.

Prezentációk

Ha videóprezentációt kell készítened a vlogodhoz, de nincs időd vagy egyszerűen nem tudod, hogy kell egy jó kis feszes tempójú PowerPoint-előadást létrehozni, a fehértáblás prezentációt neked találták ki, ha jó előadó vagy. bővebben…

Ha a fehértáblád elég nagy, mind a 8 funkciót elláthatja. Webes felületen dolgozó emberekként gyakran nevetünk és gúnyolódunk a régi eszközökön, mint például a fax, a névjegykártya-tartó vagy a fehértábla. De ha közelebbről megvizsgáljuk ezeket a tárgyakat, rádöbbenünk: sokkal több mindenre használhatók, mint gondolnánk.

Van otthon vagy az irodában fehértáblád? Mire használod?

Napi teendők listája

Ha jobb szereted analóg módon vezetni a feladatlistádat, a fehértábla nagyon hasznos számodra – feltéve, ha látod onnan, ahol dolgozol. Ha van egy személyes feladatlistád a zsbedeben, a noteszodban vagy az asztalodon, hajlamos lehetsz felcserélni a teendőket, a kevésbé nehéz feladatot előre sorolva, vagy hamarabb találhatsz kifogásokat a halogatásra… De ha a fehértáblán látod a teendőket felsorakoztatva, ott, ahol mindenki látja őket, sokkal kellemetlenebbül érzed magad, ha valamit nem viszel véghez.

Függőben lévő ügyek

Egyes fehértáblák mágnesesek, így könnyen rájuk tudod tűzni „függőben lévő” ügyeidet. Papírmunka, orvosi vények, levelek, faxok…. – mindaz, amit miután megkapsz, nem tudsz hirtelen hová tenni. Eltűnik az asztalodról a rengeteg felesleges (papír)halom – ahol egyébként könnyen el is feledkezel a függőben lévő ügyekről, csak pakolod a dolgokat ide-oda –, és minden függőben lévő ügy a szemed előtt lesz.

Üzenőfal

Ideje tudomásul venned: nem mindenki olyan jártas a virtuális világban, mint te. Nem biztos, hogy a veled élő emberek számára az a legmegfelelőbb, ha küldesz nekik egy rövid Twitter-üzenetet. Inkább írj egy emlékeztetőt vagy levelet a fehértáblára! Amikor együtt laktam egy barátommal, elkülönített a fehértáblámon egy kis részt magának, és mindig oda írta, merre jár és mikor jön haza. Működött.

Hasznos a fehértábla a bevásárlólista összedobásánál is: mindenki ráírhatja, mire van szüksége a boltból. Így mindenki láthatja és megveheti, amire szükség van – és letörölheti, amit beszerzett.

Naptár

Naptárat is rajzolhatsz a fehértáblára, akár alkoholos filccel is, ha nem akarod lemosni. A napokat és a hónapokat már fehértáblához való filccel is kitöltheted, és minden fontos eseményt bejelölhetsz – jó előre, látható módon. A fehértábla-naptárnak ugyan nincs annyi funkciója, mint a Google vagy az Outlook naptáraidnak, de akárcsak az üzenőfal esetében, gondolj arra, hogy így meg tudod osztani az életed és az időbeosztásod az analóg hajlandósággal rendelkező lakótársaiddal.

Emellett tudjuk, hogy nem minden webes felületen dolgozó ember találja kényelmesnek a digitális naptárat. Ha te is jobban szeretsz tollat ragadni, a fehértábla-naptárat nagyon hasznosnak fogod találni.

A bloggerek számára szerkesztői naptárként is funkcionálhat egy fehértábla-naptár: emlékeztetőül bejelölhetik rajta a napokat, melyeken a blogbejegyzések esedékesek.

Ötletelés

Ha jobb szeretsz úgy ötletelni, hogy ötleteidet azonnal kézzelfogatóvá teszed, és a „brainstorming” végeztével kézzelfogható eredményt szeretnél látni, válaszd a gondolattérképező szoftver helyett a fehértáblát! Legalább a vázlathoz. Gyors skiccek és tanulmányok felvázolásához a tervezők számára is hasznos a fehértábla. Ha belegondolunk, mennyi papírt elhasználnánk az ötletelés folyamán! Én személyesen gyakran megijedtem a gondolattól, hogy egyenesen az üres paparra rajzoljak, de amikor elkezdtem fehértáblát használni, a félelem elpárolgott. Ugyanis ha az alapokat megrajzolom, nem kell minden alkalommal újrakezdenem az egészet, ha módosítani akarok. Az alapoktól kezdhetem újra.

Ha több ember személyesen van jelen egy ötletelős megbeszélésen, a fehértábla sokkal jobban működik, mint egy szoftver. Miért? Mert mind tisztában vagytok az eszközök használatának mikéntjével, és nem zavarják meg a beszélgetést az állandó technikai problémák, és a „Milyen gombot is kell most megnyomnom?” jellegű kérdések.

Prezentáció

Ha videóprezentációt kell készítened a vlogodhoz, de nincs időd vagy egyszerűen nem tudod, hogy kell egy jó kis feszes tempójú PowerPoint-előadást létrehozni, a fehértáblás prezentációt neked találták ki, ha jó előadó vagy. Végtére is a SEOmoz Whiteboard Fridays (Fehértábla-péntekek) előadásaiban működött!

Nem csak a vlogodban szerepelhetnek ilyen prezentációk. Bármikor szükséged lehet egy gyors prezentációra vagy arra, hogy videón keresztül terjessz elő valamit, vagy akár előfordulhat az is, hogy egy videókonferencián alá kell támasztanod azt, amiről beszélsz – ekkor jó, ha ott a fehértábla melletted!

Ha a fehértáblád elég nagy, mind a 8 funkciót elláthatja. Webes felületen dolgozó emberekként gyakran nevetünk és gúnyolódunk a régi eszközökön, mint például a fax, a névjegykártya-tartó vagy a fehértábla. De ha közelebbről megvizsgáljuk ezeket a tárgyakat, rádöbbenünk: sokkal több mindenre használhatók, mint gondolnánk.

© 2017 DEPOT Bt. | 2534 Tát, Béla király utca 5. | Tel: 30/501-5885 | Mail: kapcsolat | Adatkezelési tájékoztató NAIH-75794/2014

Itt az idő, hogy tudatosan válassz! Hogy tiszta legyen a kép... és a tábla.

Hiszünk benne, hogy a törölhetőség és az ellenállóság alapvető fontossággal bírnak, és hogy ma ezekről a tulajdonságokról vásárláskor nem áll rendelkezésre elegendő információ. Ezért nálunk a fókuszban a hatékony információ-megosztás áll, hogy átláthatóvá váljanak a különböző felületek jellemzői, előnyei.

Köszönjük a regisztrációját!